Hengel eens met LOOPBAANMETAFOREN

fotoWe hebben in de loop der jaren onze functionering- en beoordelingsgesprekken geperfectioneerd maar het enthousiasme voor het resultaat loopt nog steeds niet over. Waarom niet eens op zoek naar een kleine verbeterstap van dit personeelsinstrument? Voeg een “ klein “scharnier” toe met beter resultaat: zet metaforen in.

Metaforen zorgen voor andere effecten: ze blijven langer knagen, ze “sudderen” langer door bij de betrokkene. Ze zijn niet negatief, je hoeft minder op je woorden te letten. Kortom, maak het jezelf  wat makkelijker en scoor bij je medewerkers. En bij jezelf: je zet jezelf bewuster op de kaart en medewerkers komen met nieuwe perspectieven in aanraking.

Hier een aantal veel gehanteerde opmerkingen naar medewerkers en hun loopbaanmetaforenvariant!

Probeer eens een stap verder te zetten Hoe zie jij jezelf als een mus of als een adelaar?
Ik merk, dat je erg druk bezig bent, dat af en toe wel eens iets niet lukt en dat het je veel energie kost? Ik zie jou dagelijks jongleren en vraag me af hoeveel ballen jij in de lucht wilt of moet houden? Hoeveel liggen er op de grond?
Passen wij nog wel bij jou of pas jij nog wel in onze organisatie? Hoe zit het met de magneten tussen jouw en onze organisatie?
Wat wil jij nog in de toekomst?t? Welke hoofdstukken wil jij nog aan je levensboek vastplakken?

Het woordgebruik bij metaforen ligt anders. Defensieve reacties vallen weg omdat men op een verrassende vraag niet met een standaardreactie kan reageren. Het “schiet” een opening in defensief gedrag  Het is grappig is en de woorden zijn niet fout te interpreteren!