Over de auteur”

Dr. Norman Amundson
Dr. Norman AmundsonAuteur / Professor aan de University of British Columbia
Dr. Norman E. Amundson is Professor in Counselling Psychologie aan de  Onderwijsfaculteit van de Universiteit van British Columbia, Canada. Hij staat bekend als autoriteit op het gebied van loopbaancoaching, geeft veel workshops en seminars en is keynote speaker op veel nationale en internationale conferenties. In zijn boeken en publicaties benadrukt Dr. Amundson het belang van creativiteit, verbeelding, cultureel besef en actie als strategieën van loopbaancoaching. De methode waarop hij werkt, beschrijft hij in: Active Engagement, dat is vertaald in het Deens, Zweeds en Nederlands: Actief Betrokken. Met dit boek won hij in 2000 de CCA* Counselling Book Award vanwege de  originaliteit, de waardevolle bijdrage aan de vooruitgang van het counselingproces in Canada en de kwaliteit in stijl en presentatie. Andere boeken van zijn hand, zijn: Metaphor Making – vertaald in het Nederlands: Perzik of Kokosnoot, The Essential Elements of Career Counseling, The Pysics of Living, en Hope-Filled Engagement. Ook is hij co-auteur van: Career Pathways, Career Crossroads, Guiding Circles, Career Scope en Career Flow. Dr. Norman Amundson is vele malen nationaal en internationaal onderscheiden voor zijn werk en bijdragen ter  ontwikkeling van het loopbaanvak. In 2013 nog ontving hij de ‘Stu Conger Award in Career Counselling and Career Development’: http://www.ccdf.ca/ccdf/wp-content/uploads/2010/12/BIOS-Amundson-20131.pdf. Zijn grote betekenis voor de loopbaanprofessie blijkt ook uit de ‘Etta St. John Wileman Award for Lifetime achievement in Career Development’ die hij ontving.

Wie droegen bij aan De Nederlandse vertaling van de “PERZIK OF KOKOSNOOT”

Drs. Crit Jamin
Drs. Crit JaminLoopbaanadviseur
Drs. Crit Jamin is een professional met een lange ervaring in het hoger beroepsonderwijs en het begeleiden van studenten bij het maken van beroepskeuzes. Zijn motivatie is oprechte interesse in mensen die keuzes moeten maken die vaak bepalend zijn voor de rest van hun leven. Crit’s wil om een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van loopbaanbegeleiding komt dan ook voort uit grote betrokkenheid.
Tijdens het bijwonen van een conferentie in Canada kwam Crit Jamin in contact met prof. Norman Amundson en maakte zo kennis met de methodiek van de Canadese hoogleraar. Hij vertaalde Amundson’s boek ‘Actief betrokken’ voor de Nederlandse markt. Drs. Crit Jamin is een levend voorbeeld van Actief Betrokken in de praktijk. Hij oefent zijn beroep ambachtelijk uit. Met zijn levenservaring en creativiteit is hij altijd op zoek naar praktische en bruikbare oplossingen. De methodische vernieuwing en inspiratie die Actief Betrokken levert heeft de gereedschapskist van Crit rijkelijk gevuld met nieuwe instrumenten en inzichten. Daarmee helpt hij zijn cliënten de juiste keuzes te maken.
Marloes Verheijen
Marloes VerheijenLoopbaan- en studiekeuzecoach
Als loopbaan- en studiekeuzecoach ligt haar hart bij het motiveren van mensen om hen te inspireren richting datgene wat bij hen past in studie en werk. Mensen coachen tot het ontdekken van hun persoonlijke drijfveren en talenten als inzet tot het bereiken van hun doelen, is een uitdaging die levenslang boeit. Door coaching en kennis delen, in workshops en door het uitbrengen van het boek en kaartenspel ‘Perzik of kokosnoot’, voegt Marloes Verheijen graag toe aan het streven om handvatten te bieden die bijdragen aan coaching in loopbaan, leven en studiekeuze. Het spreekt voor zich dat ‘Perzik of kokosnoot’ zeer goed bruikbaar is bij elke vorm van coaching om loopbaan- en levensdoelen te bereiken. Dit instrument daagt uit tot nieuwe inzichten in wensen en mogelijkheden, laat deze beklijven en werkt door.
Walter van de Lagemaat
Walter van de LagemaatCopywriter
Vanuit zijn rol als eindredacteur fungeert copywriter Walter van de Lagemaat als vangnet voor schrijvers en vertalers, en is hij beter dan wie ook in staat hun teksten te verbeteren en onvolkomenheden te herkennen. Bij het redigeren van het boek ‘Perzik of kokosnoot’ stond Walter voor de uitdaging om taalaandoeningen als jargon en breedsprakigheid te elimineren en om te zetten in prettig leesbare tekst. Hierin is hij geslaagd. Walter van de Lagemaat is freelance copywriter. Zijn websiteadres is: www.thewriteone.nl.